Os & kærgaard

Nina & Erik

Efter at have kigget længe efter et nyt landbrug, faldt vi i 2013 pladask for Kærgaard. Bygningerne trængte i den grad til en renovering – men beliggenheden var fantastisk. Tæt på Roskilde centrum, Boserupskoven, Havnen, indkøb og i særdeleshed bare naturen.

Vi gik i gang med den helt store renovering. Nogle bygninger blev revet ned, nyt maskinhus opført og i starten af 2015 kunne vi så flytte ind i stuehuset.

Tilbage havde vi 2 urørte længer, hvoraf den ene tidligere havde været anvendt som bolig. I tilknytning hertil var værksted og svinestald.

Vi påbegyndte i 2018 en større ombygning/renovering  af denne, således at vi 3 år efter kunne byde velkommen til 4 nyrenoverede værelser med eget bad og toilet samt fælles  stue/køkken.

Her er gode muligheder for afslappende gå/vandreture, løbeture og cykelture – enten rundt i Roskilde eller på mountenbike i Boserupskoven. Herudover ligger vi op til Roskilde Golfklub – så der er også mulighed for at få et slag golf.

Vores Bed and Breakfast ligger fredfyldt, smukt og landligt. Sid f.eks på din egen terrasse og nyd udsigten til Roskilde Domkirke, eller tag et kig ud over markerne hvor køerne går rundt og græsser, eller måske bare nyde at læse en bog.

Vi ligger også “midt” på Sjælland – så mange af vores gæster bruger Kærgaard som udflugtssted. Vi høre ofte at de f.eks. skal til Kronborg, Fredensborg Slot, Luciana, Møns Klint og København. Men også mange af vores gæster ønsker at besøge det nærliggende, som f.eks. Domkirken, Vikingeskibsmuseet , Sagnlandet Lejre. Har du cyklen med er der gode ture rundt i Fjordlandet. Prøv f.eks. Panoramaruten (27 km) hvor du kommer gennem skov, istidslandskaber og hyggelige landsbyer.

Vi vil glæde os til at byde dig velkommen på Kærgaard.

Kærgaard

Kærgaard B&B Roskilde

Til Kærgaard hører der 32 ha jord som vi driver økologisk. I den forbindelse har vores bedrift modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. 

Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer. Markerne er tilsået med kløver og græs, der bruges som foder til vores køer. Det de ikke spiser bliver solgt som wrap til andre kvægproducenter.

På noget af jorden har vi siden 2017 haft køer til at gå. Det hele startede med at Roskilde Kommune ønskede at formere bestanden af løvfrøer. Der blev derfor gravet nogle søer og hegnet lidt marker ind. Vi startede med at købe 2 galloway, men hurtigt kom flere til og mere jord måtte indhegnes. I dag går der både Galloway og Angus. De lever udenfor, hvor de kan gå i læ i en mindre skov – og nogen gange kommer de op og hilser på vores gæster foran haven.  

Deres rolige gang rundt i marken er hyggelig at side at kigge på – og når løvfrøen så i perioder kvækker giver det en fornemmelse af østen.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

en Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne
da_DKDanish